Ritual Trance Dance

28 Oct, 2017
admin

Website_banner_500x240

“The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and science”
[Albert Einstein]

Ritual Trance Dance
Beweeg jezelf in het donker, ontdek je innerlijk zicht en ervaar de staat van “no mind”. Met een blinddoek dans je alsof je droomt terwijl je klaarwakker bent. Zonder dat je elkaar ziet, dans je vrij en maak je je jouw unieke reis vanuit je hart.

Ritual Trance Dance is een eeuwenoud ritueel in een moderne vorm dat tot ontwikkeling is gebracht door Wilbert Alix. Je danst met een bandana (blinddoek) waardoor de naar buiten gerichte conditionering wegvalt en je arriveert in een oneindige, imaginaire ruimte. De combinatie van de ritmische muziek, ademhaling, beweging, intentie en de bandana zorgen ervoor dat je een diepe verbinding maakt met je lichaam en je spirit. Elke trance dance is uniek en een puur persoonlijke ervaring van het mysterieuze voorbijgaand aan woorden en tegelijk heel concreet voelbaar.

Hoe verloopt een trancedanse sessie?
De dans zelf duurt ongeveer anderhalf uur en daarna rust je een tijdje op de grond. Dit is het moment waarin je jouw ervaring integreert en je geest gedachteloos reist door de oneindige lege ruimte. Pas daarna doe je je bandana af en kom je terug in het licht. Voor elke trance dance zet je een intentie en is er een introductie van het ritueel waarin praktische zaken worden uitgelegd. Het is belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor jouw dans en jouw ervaring.

Ritual Trance Dance RotterdamWaar, wanneer en door wie?
Trancedans met live percussie door Onno van Tongeren  op zaterdag 28 oktober
Tijd: 19.30 -22.30 uur
Prijs: €25

Double Trancedans vrijdag 15 december
met live percussie door Onno van Tongeren
Tijd: 10.00 – 17.00
Prijs:  €55 incl. soep en brood

Locatie: PURA
Vondelweg 87, ROTTERDAM
Begeleider: Brenda van Broekhoven (zij is persoonlijk opgeleid door Wilbert Alix) + team
Inschrijven? Mail naar brenda@heartbeatevolution.com om je aan te melden en betaal contant bij aanvang van de workshop.

Video’s over Ritual Trance Dance: